Povjerljivo iz L.A, kriminalistička drama

Svi su osimnjičeni, sve je na prodaju i ništa nije onako kako izgleda, a ovakva spoznaja može te koštati svega sto imaš u životu…

Los Angeles 50-ih godina prošlog vijeka. Tri potpuno različita policajca tragaju za istinom, svaki na svoj način. Ed Exley (Guy Pearce), zlatni dečko policije spreman je na sve kako bi napredovao, osim na vlastitu prodaju. Bud White (Russell Crowe) spreman je da zaobiđe pravila zbog pravde, ali rijetko uspijeva sa iskontroliše svoju nasilnu stranu. Jack Vincennes (Kevin Spacey) uvijek je u potrazi za slavnima i lakom zaradom, sve dok ga savjest ne natjera da se pridruži Exleyju i Whiteu u otkrivanju pravog lica mračnog svijeta LA-a.

Ovu sjajnu kriminalističku dramu, smještenu u Los Angeles 50-ih godina, mnogi će uvrstiti na listu omiljenih filmova 90-tih. Prema istoimenom romanu Jamesa Ellroya, te prilagođenom scenariju Briana Helglanda i Curtisa Hansona, koji je istovremeno i režirao ovu upečatljivu modernu noir dramu, snimljen je zaista izvrstan film u kojem svi filmski elementi funkcionišu besprijekorno. Od odličnog scenarija, vrckavih dijaloga, iznijansirane režije i sjajnih trodimenzionalnih likova koje portretira impresivna grupa holivudskih zvijezda, film donosi fascinantnu priču o korupciji u losanđeleskoj policiji te borbi protiv potkupljivih i pokvarenih struktura unutar reda zakona zbog kojih gube ugled i postaju ranjivi.

Uloge: Kevin Spacey, Russell Crowe, Kim Basinger, Guy Pearce, James Cromwell, Danny DeVito

Nedjelja 15. avgust od 21:00

Subota, 21. avgust od 21:00