FARGO, radnim danom od 21:00

Jedna od najzanimljivijih, najbrutalnijih, ali i najzabavnijih serija o zločinu. Dobro došli u ludilo s pokrićem.

„Fargo“ je antologijska američka kriminalistička serija obojena crnim humorom, autora Noe Hawlea.

Radnja treće sezone smještena je između decembra 2010. i marta 2011, u tri grada u Minnesoti: St. Cloud, Eden Valley i Eden Prairie, i jedina je sezona u kojoj se ne pojavljuje. Prati život para Raya Stussyja (Ewan McGregor) i FargoNikki Swango (Mary Elizabeth Winstead), koji se nakon neuspjele pljačke Rayevog brata Emmita (takođe ga glumi McGregor) upletu u dvostruko ubistvo. Jedna od žrtava je starac tajanstvene prošlosti čija je pastorka Gloria Burgle (Carrie Coon) policajka.

Emmit u međuvremenu pokušava raskinuti veze sa sumnjivom organizacijom od koje je lani pozajmio novac, ali oni pošalju predstavnika V. M. Vargu (David Thewlis) da u djelo sprovede njihov plan.

Tri sezone serije „Fargo“ ukupno su osvojile 55 nagrada i 202 nominacije. Za 3. sezonu navodimo samo najzvučnije: Zlatni globus za najboljeg glumca E. McGregor na 75. dodjeli i nominacije u dvije kategorije; šest nominacija za Prime Time Emmy; 8. dodjela televizijskih nagrada Critics’ Choice – najbolji glumac u filmu/kratkoj seriji Ewan McGregor itd.

U glavnim ulogama su: Ewan McGregor, Carrie Coon, Mary Elizabeth Winstead, David Thewlis i Goran Bogdan.

Fargo radnim danom od 21 na Elta HD