91. DODJELA OSKARA, uživo na Elta HD

91. izdanje dodjele filmskih nagrada Oscar svakako će biti atipično i drugačije nego prijašnjih godina.

Elta HD će i ove godine ekskluzivno direktno prenositi dodjelu nagrade Oscar, najprestižnije američke i svjetske filmske nagrade, koja će se ove godine dodijeliti 91. put. Dodjela zlatnih kipića održaće se u Hollywoodu u Los Angelesu u noći sa nedjelje 24. na ponedjeljak 25. februara.

Kao uvertira pred ovaj planetarni događaj, imaćete priliku da pogledate dvije fantastične kultne komedije, „Riba zvana Vanda“ i „Ponoćna trka“, ali i uvertiru za filmsku noć glamura i nagrada u obliku jednosatne emisije „U susret Oskaru“.

Prenos dodjele počinje nešto poslije ponoći po našem vremenu kratkim predstavljanjem ovogodišnjih kandidata za nagradu te dolaskom zvijezda na crveni tepih, a nakon toga Elta HD slikom ulazi u Dolby Theatre na ceremoniju dodjele Oscara. Vaš i naš voditelj kroz zvjezdanu noć biće Nebojša Ristić uz veliku pomoć muzičkih i filmskih stručnjaka koji će nam približiti ovu noć na svoj način.

Dodjela filmske nagrade Oscar spektakularan je događaj svjetskih razmjera i zato će vaš i naš voditelj ali i brojni stručni gosti zadatak da prenesu gledaocima sve najbitnije aspekte.