THE CLOSER

Ubistva visokog profila njena su specijalnost…

„The Closer“ je odlična američka kriminalistička serija u kojoj dobitnica Zlatnog globusa i Emmyja, Kyra Sedgwick glumi jednu od vodećih američkih detektiva, ženstvenu, žestoku, nekonvencionalnu i nepopustljivu Brendu Leigh Johnson. Brenda je detektivka obučavana u CIA koja je iz Atlante došla u Los Angeles da bi bila predvodnik specijalne jedinice losanđeleske policije koja riješava slučajeve ubistva visokog profila. Po dolasku u Los Angeles Brenda se mora prilagoditi novom načinu života, a iza sebe ostaviti stare navike. Njene muške kolege ne gledaju blagonaklono na to što je žena na čelu tima ali njen neobičan pristup poslu problem s kolegama će staviti u drugi plan.

Njeno bogato iskustvo i talenat pomažu joj da dođe do istine u rješavanju najsloženijih slučajeva ubistava bez obzira na cijenu koju lično mora da plati.

Za ulogu u ovoj seriji Kyra Sedgwich 2007. nagrađena je Zlatnim globusom, a 2010. osvojila je i Primetime Emmy, uz veliki broj nominacija. Serija „The Closer“ osvojila je ukupno deset nagrada, uz još 70 nominacija u raznim kategorijama.