PEAKY BLINDERS, serija

Banda koju ne smijete zaobići…


Kroz dim cigareta i okus viskija, od 22. maja, stiže nam epska istorijska dramska serija o gangsterskoj porodici Shelby koja vlada Birmingemom početkom 20. vijeka. Bazirana na stvarnoj gangsterskoj grupi koja je harala Birmingemom krajem 19. vijeka, serija „Peaky Blinders“ stvara svijet u kojem se vlada pomoću straha, novca, nasiljem i nemilosrdnošću čvrste mafijaške ruke.

Kada jednom dozvolite da vas ovi šarmantni gangsteri u po mjeri napravljenim odijelima, s cigaretama u ustima i viskijem u venama zavedu, nećete imati drugog izbora nego da navijate za njih i njihove zle namjere.

Jer ako je krov granica, Shelby-jevi su nam odavno rekli: Skidajte i krov.

Sjajna britanska serija „Peaky blinders“, koja je osvojila srca publike, karakteristična je i po upotrebi savremene muzike, iako se dešava u prvoj trećini 20. vijeka. U seriji se mogu čuti numere Davida Bowiea, Radioheada, PJ Harvey, Black Keys, The White Stripes, Lenarda Koena, dok je naslovna pjesma djelo Nicka Cavea.

“Peaky blinders” su nagrađeni je BAFTOM za najbolju režiju i fotografiju, najprestižnijom filmskom i televizijskom nagradom u Velikoj Britaniji.

Radnim danom od 21 čas na Elta HD, By order of the Peaky Blinders!