Titanik – krv i čelik

Jednima je bio san, drugima izazov, a trećima početak revolucije…

Ovo je priča o tome kako je luksuzni brod stvaran u Belfastu tokom 15 godina od 1897. godine po ceni od 105 života.

Bogatim investitorima, „Titanik“ je bio san. Srednjoj klasi koja je bila zadužena za konstrukciju, „Titanik“ je bio izazov. Radnicima koji su ga gradili, „Titanik“ je bio početak revolucije. Ovo je priča o muškarcima i ženama koji su napravili, upravljali i posjedovali „Titanik“, o njihovim ljubavima, životima i gubicima.

Serija nam daje uvid u epski proces izgradnje čuvenog broda od početka i ljudima koji su žrtvovali živote za njega, i završava se početkom plovidbe. Serija odbacije uobičajenu romantiku koja prati ovaj „brod snova“ i iznosi stvarnost njegovog nastanka i okrutnost svijeta koji je iznjedrio „Titanik“. Priča obuhvata sve dijelove tadašnjeg turbulentnog društva – Belfast 1907. godine – i oslikava kako je najveći brod svih vremena ručno napravljen u gradu na ivici revolucije. Realnost stvaranja broda je možda temeljnija i privlačnija od njegove legendarne propasti.

„Titanik“ je izgrađen u Belfastu u periodu od 1907 do 1912, godine na najvećem brodogradilištu na svijetu, „Harland i Vulf“. Ovaj period je bio vrhunac brodskog putovanja, era samozadovoljstva i udobnosti, kao i oštrih socijalnih razlika i uobražene samodovoljnosti. To je takođe bila era u kojoj je čovječanstvo bilo u zabludi da može da pokori prirodu. Ta era je umrla zajedno s „Titanikom“.