Kenedijevi, dramska serija

Četvrtkom od 22:00

Nazivali su ih američkom kraljevskom porodicom. Ali, taj naziv, ni njih ni državu, ne opisuje kako treba. Kralj se postaje rođenjem. Kenedijevi su zaradili taj status na potuno američki način – uz pomoć ambicije, napornog rada i volje da kada je potrebno zanemare pravila.

“Kenedijevi” je osmočasovna mini-serija, istorijski tačna dramatizacija u kojoj su dešavanja vezana za državu i Ovalni kabinet stavljena u drugi plan u korist intenzivnim i često eksplozivnim ličnim odnosima u okviru porodice, daleko od očiju javnosti.

Ovo je priča o ocu i njegovoj opsesiji da izliječi komplekse i neuspjehe preko sinova. Upoznajemo sinove koji su dobili ovu odgovornost i kako smrt jednog brata prebacuje teret na sljedećeg u nizu. Saznajemo i priču tri supruge koje uprkos međusobnim razlikama dijele izazove života u centru pažnje, zategnutih brakova i pronalaženja sopstvene važnosti u sijenci poznatih muževa.

Bili su možda prva američka politička dinastija koja je prepoznala vrijednost imidža u poređenju sa neprijatnom istinom. Istorija nam govori šta su postigli. “Kenedijevi” nam govori ko su oni, zapravo, bili.

Tvorci serije Džoel Surnou i Stiven Korniš, su dobitnici nagrade Emi i stoje iza popularne serije “24”.

Uloge:

Greg Kinnear (Jack Kennedy), Katie Holmes (Jackie Kennedy), Tom Wilkinson (Joe Kennedy Sr.), Barry Pepper (Bobby Kennedy), Jake Beale (Joseph Kennedy Jr.), Kristin Booth (Ethel Kennedy)

Ostavite odgovor