Lov, drama

Nedjelja, 4. mart
od 22 časa

 

Priča prati masovnu histeriju protiv muškaraca kojeg optuže za pedofiliju, a sve se dešava u vrijeme Božića u malom danskom selu.

Dramatični film sa odličnim i jedinstvenim scenarijem, briljantnom glumom i prekrasnom scenografijom, čini ga apsolutno fenomenalnim ostvarenjem. Drama ispunjena tragedijom u kojoj će jedna mala laž uzrokovati ogromnu nepravdu čovjeku koji će nedužan biti osuđen i izolovan od zajednice u kojoj živi.

Nakon rastave i gubitka posla, učitelju Lucasu ponovno je krenulo. Dobio je posao u vrtiću, a njegov sin Marcus odlučio je da živjeti sa njim, a ne sa majkom. Vrijeme je uoči božićnih praznika, vrijeme druženja sa prijateljima i posjeta. Malena Klara, kći Lucasovog najboljeg prijatelja Thea, pred direktorkom vrtića Grethom izjavi rečenicu koja Lucasa okarakteriše kao pedofila. Ubrzo Gretha poduzme pravne korake u vezi Klarinog opisa događaja te, dok se Lukas još nije ni shvatio šta mu se događa, udaljen je s posla, doživi osudu mještana i najboljih prijatelja te završi na policijskom ispitivanju…

Mads Mikkelsen nagrađen je Zlatnom Palmom za najboljeg glumca na filmskom festivalu u Cannesu 2012. godine.

U glavnim ulogama:
Mads Mikkelsen, Thomas Bo Larsen, Annika Wedderkopp