FILM: Neprijatelj kakvog poželjeti možeš, triler

Neprijatelj kakvog poželjeti možeš, triler

Subota od 20:30

1912. godine, uvaženi nemački naučnik Alfred Wegener je došao do otkrića da su, nekada davno, svi kontinenti na Zemlji bili spojeni u jedan super kontinent koji je nazvao Pangea. 

U jesen 1939. god., uprkos ratnom vihoru, Nemci odlučuju da pošalju ekspediciju na arktičko ostrvo Svalbard u nameri da prikupe dokaze u korist Wegenerove teorije. Na čelu ekspedicije je nemački geolog Fridrih i njegova simpatična pomoćnica, Leni. Priključuju im se još tri priznata naučnika, dva Engleza i Šveđanin Gustav, kao i jedan Norvežanin – kapetan broda i brojna ruska posada. Geolozi kreću u svoju istraživačku misiju puni entuzijazma, ali rastuća politička tenzija među njihovim državama ubrzo će se odraziti i na njihove aktivnosti.

Putovanje se dodatno zakomplikuje kada se Leni i Gustav zaljube veče uoči Hitlerove invazije na Poljsku. Kada Engleska i Francuska uđu u rat protiv Nemačke, civilini naučnici postaju puki pioni globalne borbe. Iako su oduvek verovali da politici nema mesta u nauci, svi članovi istraživačkog tima sada moraju da izaberu stranu, uključujući i notorno neutralnog Šveđanina. Njihove odluke će imati dugotrajne posledice, posebno na članove njihovih porodica.

U glavnim ulogama

Richard Ulfsäter, Jeanette Hain, Tom Burke, Axel Prahl, Allan Corduner, Sven Nordin, Godehard Giese, Major Knecht

Ostavite odgovor